Kohtasin Isän rakkauden

Pekka Daniel |

”Ensimmäisessä Isän sydän -kouluviikossa kuulin Jumalan kysyvän minulta: ’Kenen poika sinä olet?’ Kysymys yllätti minut. Tästä alkoi minun sydämeni matka kohti pojan elämää. Kun sain vastaanottaa pojan sydämen omaa isääni kohtaan, myös Jumalasta tuli Isä minulle.”

Nuoruudestani saakka tunsin sydämessäni, että on olemassa enemmän ja todellisempaa, kuin mitä olin kokenut kristittynä. Kuuntelin James Jordanin opetusta Isän rakkaudesta. Opetuksen aikana koin Jumalan rakkauden vyöryvän ylleni tavalla, jota en voinut kuvitella edes mahdolliseksi. Tunsin olevani siinä paikassa, jota olin aina etsinyt. Sanoin Jumalalle: Auta minua, etten koskaan lähtisi pois tästä paikasta. Olen valmis jättämään kaiken, saadakseni tämän. Rakkautesi on kaikki, mitä tarvitsen. Kuulin Jumalan sanovan: Tähän paikkaan olen sinua aina kutsunut, että kokisit rakkauteni. Seuraa tätä virtaa! Tämän rakkauden kohtaaminen oli niin voimakas ja elämää muuttava, että se avasi sydämeni vastaanottamaan lisää Isän rakkautta.

Vuosi myöhemmin olin ensimmäisen kerran Isän sydän -kouluviikossa. Siellä puhuttiin, että Jeesus oli Jumalan Poika, mutta myös poika omille vanhemmilleen ja että meilläkin tulisi olla pojan sydän omia vanhempiamme kohtaan. Ajattelin, ettei minun tarvitse näitä asioita prosessoida, sillä minulla on ihan mukava suhde vanhempiini. Olinhan pastorikodin poika, aikuinen mies ja itsekin seurakunnan pastori, joten ei ole mitään syytä palata lapsuuden asioihin. Sallin kuitenkin Pyhän Hengen näyttää sydämeni todellisen tilan suhteessa vanhempiini.

Pyhä Henki näytti minulle monia huonoja asioita, joita olin tehnyt vanhemmilleni ja monia asioita, jotka olin jättänyt tekemättä. Kaiken lisäksi olin sulkenut sydämeni heiltä ja ymmärsin, että he eivät voineet olla minulle sellainen siunauksen lähde, jota olisin tarvinnut. Miettiessäni näitä asioita, tajusin, että en ollut sydämessäni poika isälleni enkä äidilleni.

Puhuja jatkoi opetustaan ja kertoi, että erään kerran Jumala kysyi häneltä: Kenen poika sinä olet? Silloin kuulin Jumalan kysyvän minulta saman kysymyksen: Kenen poika sinä olet? Siitä tuli hyvin henkilökohtaista. Jouduin kasvotusten asian kanssa ja ymmärsin, että se myös olisi este, että minulla ei voisi olla pojan sydäntä Isä Jumalalle. Tajusin, että en pysty itse tekemään mitään tälle asialle. Pyysin, että Jumala auttaisi minua, ja hän todella tuli luokseni. Aloin nähdä isäni elämän aivan eri silmin. Kaikki syytös otettiin pois ja minulle tuli syvä myötätunto isääni kohtaan. Ymmärsin, että hän on antanut minulle kaiken, mitä hänellä oli. Tunsin ihmeen tapahtuvan; Jumala todellakin käänsi sydämeni oman isäni puoleen.

Tästä seurasi hieno aika oman isäni kanssa. Sanoin hänelle: sinä olet minun isäni ja minä olen sinun poikasi! Itkimme ja iloitsimme tavalla, jota emme koskaan ennen olleet kokeneet. Äitini alkoi pyöriä huoneessa ympyrää ja hoki: mistä tämä kaikki rakkaus tuli, mistä tämä kaikki rakkaus tuli… En koskaan voi unohtaa, kuinka huone täyttyi valtavalla Isän rakkaudella. Tästä hetkestä alkaen elämäni on kokenut suuren muutoksen. Aloin nähdä myös vaimoni ja lapseni eri tavalla, sydämeni kääntyi myös heidän puoleensa. Ja mikä ihmeellisintä, tunsin sydämessäni, että nyt olen poika myös Taivaan Isälle ja hän on nyt Isä minulle. Voin elää hänen kanssaan läheisessä suhteessa, niin kuin Jeesus kertoi omasta suhteestaan Isänsä kanssa. Olen hyvin onnellinen, että sain armon vastaanottaa Isän rakkauden!