INS-raamattukoulu

Ainutlaatuinen kokemus, jolle ei löydy vertaa muualta maailmasta

Voideltu opetus, yhteisöelämän tuki ja henkeäsalpaavan kaunis Uuden-Seelannin villi luonto tekevät INS-raamattukoulusta ainutlaatuisen kokemuksen, jolle ei löydy vertaa mistään muualta maailmasta.

 

Vieraile Inheriting the Nations -raamattukoulun omalla verkkosivulla ja lue lisää

INS-RAAMATTUKOULU

Miksi INS?

INS (Inheriting the Nations -raamattukoulu) on ainutlaatuinen elämys, jota ei voi kokea missään muualla maailmassa. Tiedän sen omakohtaisesta kokemuksesta. Haluaisin kertoa, mitä koin mennessäni ensimmäistä kertaa INS-raamattukouluun… Ollessani noin 26-vuotias (vuonna 2012) Herra alkoi vetää minua takaisin sydämeensä huumeiden käytön pimeydestä, jossa olin ollut koko teini-ikäni ja vielä kaksikymppisenäkin. Koin erittäin vahvan kääntymyksen, jolloin koko maailmani kääntyi melkein hetkessä pimeydestä valoon.

Neljä kuukautta myöhemmin muutamien ihmeellisten tapahtumien kautta päädyin pienelle Great Barrier -saarelle 90 kilometrin päähän Uuden-Seelannin rannikosta. Se tuntui villiltä, eksoottiselta ja jännittävältä. Hollantilaisena en olisi voinut lähteä kauemmas kotoa, ja kuitenkin muistan selvästi, että heti ensimmäisenä päivänä tunsin tulleeni kotiin.

Ensimmäisenä yönä heräsin ja lähdin käymään WC:ssä. Huoneeni oli pienessä mökissä kukkulan rinteellä, josta oli upea merinäköala Karaka Baylle. WC-rakennukset sijaitsivat hieman ylempänä kukkulalla. Kävellessäni portaita ylös käännyin katsomaan merelle ja lumouduin nähdessäni kuunvalossa kylpevän valtameren. Eksoottiset linnut lauloivat hiljaisessa yössä ja täyttivät ilman musiikillaan. Tuntui kuin olisin tullut toiselle planeetalle, ja samaan aikaan selittämätön rauhan tunne valtasi minut. Varmaan juuri tämä on voimakkaimpia ja muuttavimpia asioita INS:ssä. INS oli minun kohdallani täynnä tämänkaltaisia upeita, mutta myös vaikeita kokemuksia. Olen kuitenkin huomannut, että näiden molempien kokeminen on tavallisesti sitä aikaa elämässä, jolloin tuntee olevansa eniten elossa.

Ensimmäisinä viikkoina kuuntelin tarkkaavaisesti, mitä oppitunneilla opetettiin. Kaikki kuulosti erittäin hyvältä ja myönteiseltä mutta ei tuntunut minusta oikein todelliselta. Kolmannella viikolla istuin juttelemaan James Jordanin (Fatherheart Ministries -työn perustajan) kanssa ja kerroin asiasta hänelle. Sikäli kuin ymmärsin, sanoman ydin on se, että todellinen elämä alkaa Isän rakkauden henkilökohtaisesta kokemisesta omassa sydämessä. Kaikki muu on seurausta siitä. Mutta ongelmani oli, kuinka voin kokea tätä rakkautta. Olin jo tajunnut, etten voisi itse saada sitä tapahtumaan. Tunsin olevani jumissa.

Samalla viikolla istuin luokkahuoneessa kuuntelemassa James Jordanin opetusta aiheesta Kolmas laki. Silloin minulle tapahtui jotakin. Se alkoi naurulla, sitten tuli sanomaton ilo, lämpö, rauha ja riemastuttava heräämisen tunne. Tässä se oli… sain kokea Isän rakkauden! Raamattukoulussa oli runsaasti rukouspalvelua, ylistystä ja rukoushetkiä. Mutta minulle rentoutuminen ja aidon evankeliumin kuuleminen olivat avain sydämen avaamiseen Isän rakkaudelle. Ei ollut kyse pelkistä sanoista. Ne olivat Jumalan elävää Sanaa.

Muistan tilanteen Orama-keskuksen yläkerran isossa oleskeluhuoneessa, kun jotkut koulun henkilökunnasta tulivat toivottamaan oppilaille hyvää yötä. Reaktioni oli minulle hyvin epätavallinen: halusin hypätä ylös tuolista ja juosta halaamaan heitä. Sydämessäni oli valtavasti rakkautta näitä ihmisiä kohtaan, jotka olivat minulle vielä enimmäkseen vieraita. Myöhemmin tajusin, että tämä rakkaus ei ollut lähtöisin minusta, vaan se tuli Isän sydämestä lapsiaan kohtaan.

Tämä kokemus kesti noin puolitoista päivää. Kun se alkoi laantua, pelkäsin menettäväni sen, mitä olin ottanut vastaan. Mutta ajatellessani asiaa nyt jälkeenpäin näen, että se muutti pysyvästi joitakin olemukseni perusosia.

Olen vuosien mittaan puhunut monien INS:n käyneiden kanssa, ja joillakin on ollut samanlaisia kokemuksia, toisilla taas hyvin erilaisia. Jotkut kokivat hiljaista valon sarastamista ja rakkautta, joka tuli niin lempeästi ja asteittain, että sitä tuskin havaitsi. Mutta katsoessaan taaksepäin he tiesivät muuttuneensa. Jotkut eivät (tietääkseen) kokeneet mitään merkittävää INS:n aikana, vaan se tapahtui vasta kuukausia, joskus vuosia myöhemmin.

Jokainen kokee elämän eri tavalla. Mutta yhteinen tekijä INS:ssä on Isän rakastavan läsnäolon muuttava voima, joka on siellä käsin kosketeltava.

James Jordan sanoo, että Orama on ”ohut paikka” — paikka, jossa taivaan ja maan välimatka on hyvin lyhyt. Tämä lausunto on aivan totta, ja sen voi aistia siellä selvästi.

Vielä kerran, miksi INS?

Jos mietit, lähtisitkö INS-raamattukouluun, mielessäsi liikkuu varmasti monenlaisia ajatuksia.

Onko se todella minua varten?

Voinko ottaa vapaata näin pitkäksi aikaa?

Entä jos se onkin iso pettymys?

Onko se tosiaan kaiken sen rahan arvoista?

Kohtaako Jumala minut todella, jos lähden sinne?

En voi ratkaista näitä kysymyksiä puolestasi, on vain Yksi, joka voi sen tehdä. En sano, että sinun täytyisi lähteä, mutta jos tunnet vähääkään vetoa siihen suuntaan, älä työnnä ajatusta pois mielestäsi liian kevyesti. Kysy Jumalalta:

ONKO TÄMÄ MINUA VARTEN?

Kun hän vastaa sinulle, vaatii rohkeutta mennä sitä tietä loppuun asti. Mutta juuri se johtaa uskonelämässä suureen seikkailuun. Ja se on tavoittelemisen arvoista, vaikka se onkin hyvin pelottavaa.

– Tom Carroll