Isä avasi sydämeni

Sara Pauliina |

”Isän sydän -kouluviikossa Rakkaus täytti sydämeni syvimmän kaipauksen. Sen jälkeen mikään ei enää ole ollut sama. Elämä on saanut aivan uudet mittasuhteet, tai oikeastaan kaikki mittasuhteet ovat kadonneet!”

Menin ensimmäiseen Isän sydän -kouluuni paljoakaan tietämättä, minne menen. Sisälläni oli vain todellinen kaipaus siitä, että saisin kokea Taivaallisen Isäni rakastavan minua. Olin kokenut pelastumisen teini-ikäisenä ja sen jälkeen löytänyt seurakuntayhteyden. Tunsin Jeesuksen henkilökohtaisesti ja halusin yhä syvempää suhdetta hänen kanssaan. Usein kuitenkin mietin, että kokemani kristillisyys tuntui pyörivän paikallaan ikään kuin siitä puuttuisi jotain. Ja vaikka koin kasvua hengellisessä elämässäni, tunsin suurta ristiriitaa sen ja arjen elämäni välillä. Tämä näyttäytyi erityisesti suhteessa vanhempiini. Monesti huomasin kylmyyteni heitä kohtaan, mutten vain voinut muuttaa käyttäytymistäni. Minussa oli ongelma, jolle en voinut tehdä mitään.

 

Kun kouluviikon alussa puhuttiin sydämestä, tunsin, että tätä hetkeä olen odottanut ja haluaisin avata sydämeni, mutten pysty siihen. Ahdistuksessani pyysin Isää auttamaan minua ja siinä hetkessä koin kuinka hän avasi sydämeni. Silloin näin sydämeni ytimeen ja kauhukseni huomasin, että se on täynnä täydellistä yksinäisyyttä. Se mursi minut. Mutta seuraavana aamuna sanoin kuvaamaton yksinäisyyteni oli poissa.

 

Kouluviikon jälkeen aloin huomata, kuinka jotain on muuttunut. Nyt vuosia myöhemmin voin sanoa, että kaikki muuttui, on muuttunut ja muuttuu yhä. Isä on ennalleen asettanut suhteeni vanhempiini ja lukemattomia muita osia minussa. Olen yhä uudestaan ja uudestaan saanut huomata, kuinka hänen ihmeellinen rakkautensa minua kohtaan tekee kaiken. Se on vastaus kaikkeen elämässäni, ja se, että koen hänen rakastavan minua henkilökohtaisesti juuri nyt, vapauttaa minut elämään lapsenkaltaista elämää hänen tyttärenään.

 

Lapsuudestani lähtien olen aina kokenut, että on olemassa suurempi elämä kuin se mitä näen ympärilläni. Nyt olen alkanut kokea sen todella olevan totta: meitä varten on jo nyt elämä, joka on yksinkertainen, helppo ja kevyt, täynnä iloa ja vapautta – ja se elämä on meidän Isämme, Rakkaus itse.