Mark ja Nikki Head

Fatherheart Ministries -palvelutyön toiminnanjohtaja

Uskoon tuleminen

Mark koki voimakkaan uskoontulon eläessään nuorena miehenä surffaus- ja huumekulttuurissa. Vuonna 1981 hän kohtasi ylösnousseen Jeesuksen Kristuksen ollessaan eräänä iltana juhlimassa. Illan kuluessa Pyhä Henki kosketti hänen sydäntään ja hän tunnusti uskonsa Kristukseen kaikille paikalla oleville, joista kukaan ei ollut uskova. Jälkeenpäin hän sai nähdä koko perheensä ja useiden ystäviensä tulevan uskoon. Monen vuoden ajan hän oli aktiivisesti mukana seurakunnan evankeliointityössä ja ylistyksessä ja oli jonkin aikaa myös perustamassa seurakuntia Britanniassa.

Elämänmuutos

Vuonna 1992 Markin elämä muuttui lopullisesti. Eräänä päivänä hänen käyttäytymisensä työpaikalla sai hänet toden teolla tarkastelemaan elämäänsä, eikä hän pitänyt siitä, mitä näki. Hän tajusi, että hän oli Galatalaiskirjeen uskovien tavoin aloittanut Hengessä, mutta nyt hän yritti saavuttaa päämääränsä inhimillisin ponnistuksin. Se ei kuitenkaan toiminut! Hyvän ystävänsä avulla ja vaimonsa Nikkin rakkaudellisella tuella Mark kohtasi menneisyytensä ongelmat, jotka olivat määrittäneet hänen senhetkistä elämäänsä. Tuona aikana hän teki päätöksen, joka on leimannut hänen elämäänsä siitä lähtien: “Päätin vastedes olla avoin, rehellinen ja aito, vaikka se aito olikin tosi rumaa. Rehellinen itselleni, rehellinen Jumalalle ja rehellinen toisille.” Se prosessi jatkuu yhä.

Vuonna 1994 Mark sai ilmestyksen Isän rakkaudesta. Aikaisemmin samana vuonna Mark oli kuullut James Jordanin puhuvan raamattukoulussa ja tajunnut, ettei tuntenut Jumalaa Isänä, vaikka oli ollut uskossa 13 vuotta. Hän ymmärsi, että vaikka hän tiesi Isästä, hänellä ei ollut sydämen yhteyttä häneen. Tämän tajuaminen herätti hänen sydämessään kaipauksen oppia todella tuntemaan Isä läheisesti, “Abbana”. 

Myöhemmin samana vuonna hän matkusti Torontoon ja kohtasi siellä Isän ensimmäistä kertaa. Hän koki sen erityisen rakkauden, joka Isällä on jokaista lastaan kohtaan. Tämä elämää muuttava kokemus antoi suunnan Markin elämälle, ja pian sen jälkeen hän alkoi palvella tämän ilmestyksen pohjalta sekä Uudessa-Seelannissa että muualla maailmassa. Hän toimi useita vuosia pastorina monikulttuurisessa seurakunnassa Uuden-Seelannin Aucklandissa, ja oli mukana myös Living Waters -ohjelmassa, jossa keskitytään seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden eheytymiseen.

Muutos palvelutyössä

Vuonna 2007 Hongkongissa Mark tapasi uudelleen James ja Denise Jordanin. Jamesin opetuksen kuunteleminen monen vuoden tauon jälkeen yllätti hänet täysin. Hän kirjoittaa: “Muistan kun ensi kerran näin ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan. Erityisesti mieleeni jäi kohtaus, jossa Luke Skywalker ja Obi-Wan Kenobi tulivat Han Solon Millenium Falcon -avaruusalukselle. En ollut osannut odottaa sitä, mitä seuraavaksi tapahtui, ja olin täysin ällikällä lyöty. Tähtien sumetessa valkoiseksi ryöpyksi he hyppäsivät hyperavaruuteen ja syöksyivät matkaan valon nopeudella. Vau!”

James Jordanin puhe voi vaikuttaa tällä tavoin. Se voi olla odottamatonta, tajunnan räjäyttävää ja voi viedä kuulijan paikkaan, joka on hyvin, hyvin kaukana siitä, missä hän puheen alkaessa oli. Ilmestys ja voitelu saa sen aikaan. Mark tajusi palvelleensa vanhan ilmestyksen pohjalta. Samoihin aikoihin hän koki syvällä tavalla myös Jumalan äidinsydämen.

Fatherheart Ministries -palvelutyöhön liittyminen

Vuonna 2008 hän liittyi James ja Denise Jordanin ja Fatherheart Ministries -palvelutyön tiimiin Taupossa, Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2009 hän otti yhdessä perheensä kanssa uskon askeleen, möi kaiken ja muutti Taupoon keskittyäkseen siihen, minkä hän näki kutsumuksekseen. Vuonna 2010 alkoi muutoksen aika Fatherheart Ministries -palvelutyössä. James ja Denise tunsivat kutsua siirtyä uuteen vaiheeseen, ja koko Fatherheart-yhteisö antoi sille vahvistuksensa. Tämän johdosta oli tarpeen vapauttaa heidät kansainvälisen palvelutyön käytännön asioiden hoitamisesta. Siksi he pyysivät Markia johtamaan työtä. Mark suostui tehtävään nähtyään näyssä, että hänen tuli palvella tässä tehtävässä lapsenkaltaisen uskon varassa. Fatherheart Ministries -palvelutyön johtaminen siirtyi Mark Headin vastuulle vuonna 2016 GOTE-tapahtumassa Kyproksella.

Vuosien mittaan Mark on nähnyt, että Isän rakkaudessa eläminen on vaikuttanut kaikkein eniten hänen identiteettiinsä. “Voin nyt sanoa, että minulla on enimmäkseen rauha itseni kanssa. Varmasti enemmän kuin koskaan ennen. Tiedän nyt entistä paremmin, kuka olen. Tunnen olevani vapaa olemaan oma itseni. Olen vihdoinkin pääsemässä lepoon, jota en koskaan uskonut mahdolliseksi.”

Mark on ollut naimisissa Nikkin kanssa yli 30 vuotta. Nikki on hänen elämänsä rakkaus. Heillä on kaksi ihanaa lasta, joiden kanssa Mark mielellään leikkii. Hän rakastaa edelleen surffaamista, mutta viime vuosina hän on löytänyt maastopyöräilyn, SUP-lautailun ja myös laskettelun!