Arkisto:

Fatherheart Finland Blogi

Tämän blogin kirjoittajat ovat osallistuneet Fatherheart Finland -järjestön Isän Sydän -tapahtumiin tai Isän Sydän -kouluviikkoihin. He kirjoittavat omasta kokemuksestaan, mitä Isän rakkauden vastaanottaminen on vaikuttanut heidän elämässään.

Jos olet ollut mukana jossakin Fatherheart Finlandin Isän Sydän -tapahtumassa ja haluaisit kertoa siitä, mitä Isän rakkaus on vaikuttanut elämässäsi, voit lähettää kirjoituksesi osoitteeseen: pekkadaniel(at)fhfinland.fi. Tekstisi voidaan julkaista joko omalla nimelläsi tai nimimerkilläsi. Kirjoituksesi tulee rohkaisemaan monia lukijoita.

Viisi minuuttia, jotka muuttivat elämäni

Muistan lapsuudesta muutamia merkittäviä tapahtumia, mitkä ovat vaikuttaneet siihen, että olen aina uskonut Jumalan olemassa oloon. Ensimmäinen kokemus on, kun olin noin 5-vuoden vanha. Uskova äiti kertoi Jumalasta ja siitä, kuinka Jumala puhuu. Lapsen ymmärryksellä ymmärsin, että Jumalan äänen voi kuulla fyysisesti. Minä kuulin aivan selvästi Jumalan äänen. Myöhemmin kuulin Jumalan äänen taas udelleen. Jumala puhui minulle niin, että kuulin äänen omilla korvillani. Tämän kokemuksen myötä usko Jumalaan on aina ollut minun elämässäni. Uskoon tulin 1992 heinäkuussa. Minusta tuli tavallinen ”uskis”. Liityin myöhemmin kasteen kautta helluntaiseurakuntaan. Kokouksessa en kuitenkaan voinut käydä niin paljon kuin olisin halunnut. Nyt ajattelen asiaa niin, että se on ollut siunaus. Jumala opetti hiljaisuudessa asioita Kristuksesta ja anteeksiannosta ja nosti monia kipeitä asioita sisimmästäni esille, joita Hän pääsi parantamaan. 2012 aloin rukoilla aamuisin Jumalaa, että Hän muuttaisi minua niin, että en olisi kenenkään pelastuksen esteenä omilla toimillani ja, että Jumala paljastaisi minun väärät toimintatavat, mitkä vaikuttavat muiden ihmisten elämään. Tähän rukoukseen vastattiin melko pian.

Olin käymässä kesällä 2012 eräässä keskuksessa, jossa oli meneillään Isän sydän kouluviikko. Olin aiemmin kuulut arvosteluja, varoituksia Isän sydän toiminnasta, koska joidenkin mielipiteiden mukaan, siinä unohdetaan Kristus. Olin asennoitunut Isän sydän tapahtumiin hyvin ennakko luuluisesti. No, joka tauksessa olin jostain syystä keskellä tuota tapahtumaa ns. päältä katsojana. Tuon keskuksen aulassa seisoessani, eräs tapahtuman johtajista laskeutuu portaita pitkin alas odotusaulaan. Kohtaamme ensimmäisen kerran tervehdimme ja alamme keskustelemaan. Viiden minuutin kuluttua itkimme Isän kosketuksen vaikutuksesta. En tuona hetkenä tiennyt, miten suuresta ja merkittävästä asiasta oli kyse. Uskoon tulon kokemus ei ollut minun kohdaltani niin voimakas, kuin tuo keskustelu tuossa aulassa tämän henkilön kanssa. Jotakin muuttui minun sydämessäni perustuksia myöten.

Aiemmin olin halukas muuttamaan ympärillä olevia rakenteita ja lähimmäisiä siihen suuntaan, mitä minä ajattelin tai olisin halunnut muuttaa heidän toimintaa itsekkäästi minulle sopivaksi. En tiennyt, miten rikki olin sisimmästäni, kun ympärilläni olevat rakenteet tai ihmisten kanssa olevat ristiriidat sai minut pois tolaltaan ja olin sydämeltä heikko ja sydämeni oli mennyt rikki monissa elämäni vaiheissa. Tuossa keskusteluhetkessä koin sydämen parantumista. Sain kokea rakkauden virtaamista sydämen haavoihin. Haavat olivat tulleet väärin ymmärryksestä ja väärin kohtelusta aikaisemmin elämässäni. Sain tuntea Isä Jumalan kosketuksen ja aidon rakkauden lohduttavan minua hylätyksi tulemisen kokemuksista lapsuudessani ja koululaisena. Isä Jumala ei halunnut koskaan minulle niitä kokemuksia, mitkä olivat särkeneet sydämeni.

Tämän rakkauden tulvan jälkeen aloin ymmärtää Isä Jumalan tarkoituksen ennalleen asettamisesta. Isä haluaa ennalleen asettaa suhteen Hänen ja minun välillä niin kuin tuhlaajapojan kertomuksessa Isä halusi asettaa pojan siihen asemaan, mikä hänellä oli silloin kun poika lähti maailmalle perinnön saatuaan. Isä ei ollut sydämessään koskaan poistanut poikaansa siitä pojan asemasta, mikä hänellä oli syntymästä saakka. Ennalleen asettaminen tapahtuu meidän sydämessämme. Me olemme aina Isän sydämessä pojan paikalla, vaikka olisimme kylmissämme, nälkäisinä, hylättynä ja orjana paimentamassa sikoja. Isä katsoo koko ajan tien päähän, näkyisikö, että minun rakas pokani olisi tulossa kotiin.

Sain kokea tuossa viidessä minuutissa kaiken tuon, mitä edellä kuvailin. Kun Isä kietoi kätensä minun ympärilleni, silloin tiesin, että mikään tästä lähtien ei ole niin kuin ennen. Tämän tapaamisen jälkeen monet ihmisten pysähtyivät hetkeksi katsomaan minua ikään, kuin tarkastellakseen sitä, että mikä on se muutos, mikä näkyi päällepäin, mutta kukaan ei sitä voinut selittää se hämmensi heitä hyvällä tavalla.

Suurin kokemukseni oli kuitenkin vaimon tapaaminen tuon keskustelun jälkeen. Ymmärsin, että olin yrittänyt muuttaa vaimoani omien mieltymyksien mukaan. Olin rukoillut Jumalaa, että hän muuttaisi vaimoani niin, että hän tulisi uskoon. Kuunnellessani automatkalla juuri saamaani äänitettä. Äänitteessä puhuja kertoi rukoilleensa vaimonsa puolesta suurin piirtein samoin kuin minäkin. Isä oli ilmestynyt hänelle ja Hän oli sanonut, että minä en pidä sinun rukouksesta. Isä ei muuta ketään väkisin. Isä kutsuu rakkaudellaan meitä kotiin. Ymmärsin heti, että asenteeni rukoustapani vaimoni puolesta oli vastoin Isän rakkautta, samoin omatoiminta vaimoani kohtaan oli vastoin Isän meille antamaa vapaata tahtoa.
Ajattelin viedä vaimolle kukkia kotiin mennessäni. Oli myöhä kesäinen ilta, eikä mikään kukkakauppa ollut enää auki. Harmittelin tilannetta ja siinä ajellessani kuulin Pyhän Hengen kuiskaavan, että seuraavalla pysäkillä on kukkapaketti. Ajattelin, että oma mielikuvitus tekee kepposen, mutta kun ajoin bussipysäkin ohi, näin siinä kukkapaketin nojaavan pysäkin pylvästä vasten. Käännyin seuraavasta risteyksestä takaisin ja otin sellofaaniin käärityn kukkakimpun autoon vaimolle vietäväksi. Itkin suuren osan matkasta Isän rakkauden kosketuksesta. Kotiin tullessani avasin kotimme oven ja vaimoni oli tulossa juuri takapihalta vasta puolen taloa. Muistan, kuinka vaimoni pysähtyi sekunniksi katsoessaan minua silmiin, samalla ymmärsin, että vaimoni näki silmissäni Isän rakkauden häivähdyksen ja hän tiesi heti, että nyt tuli kotiin muuttunut aviomies.
Elämä tuosta 6-vuoden takaisesta Isän rakkauden kohtaamisesta on todistanut sen, että kuinka me aviopulisoina olemme kasvaneet, enemmän yhteen ja tyhmät erimielisyydet ovat vähentyneet miltei olemattomiin.
Isän rakkaudella teitä siunaten nimim. Sakari Särkkä