Arkisto:

Fatherheart Finland Blogi

Tämän blogin kirjoittajat ovat osallistuneet Fatherheart Finland -järjestön Isän Sydän -tapahtumiin tai Isän Sydän -kouluviikkoihin. He kirjoittavat omasta kokemuksestaan, mitä Isän rakkauden vastaanottaminen on vaikuttanut heidän elämässään.

Jos olet ollut mukana jossakin Fatherheart Finlandin Isän Sydän -tapahtumassa ja haluaisit kertoa siitä, mitä Isän rakkaus on vaikuttanut elämässäsi, voit lähettää kirjoituksesi osoitteeseen: pekkadaniel(at)fhfinland.fi. Tekstisi voidaan julkaista joko omalla nimelläsi tai nimimerkilläsi. Kirjoituksesi tulee rohkaisemaan monia lukijoita.

Ihmeellinen Isä perheemme uudistajana

Osallistuimme ensimmäistä kertaa Fatherheart Finlandin aviopariviikonloppuun nyt marraskuussa 2018.

Aloimme seurustella 16-vuotiaina, tammikuussa saamme juhlia 20-vuotishääpäivää ja Isä on siunannut meitä kolmella lapsella. Muutaman vuoden sisällä olemme kokeneet kumpikin valtavan Isän rakkauden janon. Olemme käyneet mm. joitakin A-kouluja, B-koulun sekä Elämä ja kasvu -tapahtumissa. Näitä ennen osallistuimme 15 vuoden ajan kristillisille avioliittoleireille. Suhteemme on ollut alusta asti hyvin tiivis, muttei ollenkaan helppo. Vuosien aikana avioliittoleirit herättivät meidät tutkimaan itseämme, kuuntelemaan tosiamme ja mahdollistivat monella tapaa sen, että olemme pysyneet yhdessä.

Jouluna 2017 toinen meistä kävi läpi syvää kriisiä ja sen myötä olimme valmiita kyseenalaistamaan ensimmäistä kertaa kunnolla myös avioliittomme. Emme ymmärtäneet, miksi olimme aikoinaan rakastuneet ja päätyneet näin pitkälle yhteiselle matkalle. Yhteinen tulevaisuus tuntui inhimillisesti arvioiden mahdottomalta, koimme että haluamme elämältä eri asioita ja satutamme vain toisiamme ja siten myös lapsiamme. Valtava yksinäisyys oli kummankin sydämessä, vaikka Isä olikin aloittanut jo hyvän työn. Moni perheen sisäinen asia tuntui suorittamiselta ja taakalta, jota emme vain jaksaneet enää kantaa. Kysyimme toisiltamme, haluammeko jatkaa yhteistä matkaa. Kummallekin syntyi joulun jälkeen selkeä tahto olla yhdessä, sen myötä perheeseemme laskeutui myös jonkinlainen rauha. Isän Sydän -tapahtumissa olemme vastaanottaneet sen jälkeen lisää henkilökohtaista ilmestystä ja hoitoa. Isä on tehnyt meissä hidasta ja syvälle vaikuttavaa työtä, askel kerrallaan.

Kuluneen vuoden kruununa saimme kokea ihmeellisen rakkauden toisiamme kohtaan tässä aviopariviikonlopussa. Sydämemme sai vastaanottaa ilmestystä. Emme edes ymmärrä, mitä kaikkea tapahtui, mutta oli selvää, että Isä todella vahvisti liittomme. Vastaavaa emme ole ennen kokeneet, vaikka monenlaista huippuakin on vuosiimme mahtunut. Kun menimme viikonlopun jälkeen kotiin, koimme heti, että jotain ihanaa oli tapahtunut myös lapsissamme. Isä oli koskettanut viikonlopun aikana yhden lapsemme sydäntä, ihan toisaalla. Koemme, että juuri tämä lapsi sitä erityisesti tarvitsi ja hän oli siitä hyvin puhuteltu. Voiko tämä kaikki olla totta?

Ihmeellisellä tavalla tunnemme, että seisomme nyt uudella maaperällä, otamme vain vastaan. Olemme yhä enemmän kiinni Isän todellisuudessa, erityisesti avioparina ja perheenä. Moni asia, jota olemme vuosikausia janonneet, on alkanut ilmentyä todellisena. Tätä haluamme lisää! Kiitos Isä ja kiitos ihana FHF:n tiimi.

Rakastavin terveisin,

Nimimerkki: Onnelliset ihmettelijät